حسابداری

معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری

معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری به شما کمک می کند تا بیگدار به آب نزنید و منابع مالی خود را در جایی مصرف کنید که بهترین بازگشت را داشته باشد. انتخاب نرم افزار حسابداری با توجه به بسیاری از عناصر شرکت یا کسب و کار انتخاب می گردد.برای انتخاب نرم افزار حسابداری در ابتدا باید نوع کسب و کار خود را مشخص کنید و با توجه به ان نوع نرم افزار حسابداری مورد نظر خود را پیدا کنید.

هیچ کسب و کاری بدون حسابداری زنده نمی­‌ماند. این اصلی بدیهی است. از زمان‌های گذشته که با چرتکه مدیریت مالی کسب و کار را انجام می­دادند، تا کنون که نرم افزارهای حسابداری جزء جدایی ناپذیر و از ضروریات توسعه­ ی مدیریت مالی شده­ اند. نرم افزارهایی که محاسبات را بدون خطا انجام می­دهند و مسیر مالی پیش رو را برای صاحبان کسب و کار روشن می­کنند.

اما آیا تا کنون فکر کرده‌اید اهمیت نرم افزارهای حسابداری در چیست و چرا کسب و کار شما باید از نرم افزارهای حسابداری استفاده کند؟ معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری چیست ؟ در این مقاله از وب سایت زینسی، قصد داریم راهنمای کامل انتخاب نرم افزارهای حسابداری را برایتان شرح دهیم. با ادامه‌ی این مقاله همراه ما باشید.

 

با توجه به محبوبیت نرم افزارهای حسابداری، چند دسته بندی از وب سایت زینسی، به معرفی نرم افزارهای حسابداری تولیدی، تجاری اداری، فروشگاهی و … اختصاص یافته است. شما با کلیک روی هر لینک می‌توانید به تمامی نرم افزارهای آن دسترسی داشته باشید. همچنین می‌توانید از طریق ابزار مقایسه زینسی به مقایسه نرم افزارهای حسابداری بپردازید.

 

معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری

 

در انتخاب نرم افزار حسابداری باید به چه نکاتی توجه کرد؟ همانطور که گفتیم استفاده از نرم افزارهای حسابداری برای هر کسب و کاری ضروری می‌باشد. شاید با خودتان بگویید که کسب و کار کوچک من نیاز به نرم افزار حسابداری ندارد، ولی باید بگوییم که کسب و کارتان هر چند هم کوچک باشد، به نرم افزار حسابداری نیاز دارد و فقط امکانات نرم افزارهای مورد نیاز کسب و کار شما با نرم افزارهای حسابداری سازمانی و بزرگ متفاوت می‌باشد. در ادامه مواردی را برایتان مطرح می‌کنیم که باید در انتخاب نرم افزار حسابداری مناسبِ کسب و کارتان، به آن‌ها توجه کنید.

معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری
در انتخاب نرم افزار حسابداری در ابتدا باید نوع کسب و کار خود را مشخص کنید و بعد از ان به بررسی انواع نرم افزارهای حسابداری بپردازید .

1-تعیین نوع کسب و کار جهت انتخاب نرم افزار حسابداری

قبل از هر کاری بهتر است نوع کسب و کارتان مشخص گردد. زیرا نوع کسب و کار یکی از معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری است و حتی امکانات مورد نیاز باید از روی نوع کسب و کار تعیین گردد.

 

-نرم افزارهای حسابداری مناسب کسب و کارهای شخصی و خیلی کوچک

کسب و کارهایی که کمتر از 5 کارمند دارند، جزو کسب و کارهای شخصی و خیلی کوچک به شمار می‌آیند. رایگان بودن یا ارزان بودن نرم افزار یکی از مهم ترین معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری در این نوع کسب و کار ها است با امکانات زیر نیاز دارند:

مدیریت بدهی‌ها مدیریت حساب‌های دریافتی
. دریافت گزارش‌های مالی
. امکان صدور فاکتور
. امکان دریافت رسید چاپی
. امکان پرداخت حقوق و دستمزد
. مدیریت حساب‌های مشتری به تعداد محدود

– نرم افزارهای حسابداری مناسب کسب و کارهای کوچک و متوسط

کسب و کارهای کوچک و متوسط برای مدیریت امور حسابداری خود به نرم افزاری نیاز دارند که امنیت زیادی داشته و تشخیص خطای آن بالا باشد. سیستم تشخیص خطای چند لایه و گزارش‌های دقیقی جزئ معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری در این نوع کسب و کارها است. برای بکارگیری این نوع نرم افزارها به کمی آموزش و یادگیری نیاز دارید. به­ طوری ­که می‌توانید از مشاوره و پشتیبانی آن برای یادگیری استفاده کنید. این نرم افزارها علاوه بر امکانات عمومی نرم افزار حسابداری، به امکاناتی: همچون موارد زیر نیاز دارند:

 

  • قابلیت دسترسی به نرم افزار در هر زمان و مکان
    امکان شخصی سازی نرم افزار
    امکان تحلیل و پیش بینی داده‌ها
    امکان استفاده از پردازش‌های ابری
    نرم افزارهای حسابداری مناسب سازمان‌های بزرگ و پیچیده

سازمان‌های بزرگ و پیچیده علاوه بر نرم افزارهای حسابداری باید از نرم افزارهای برنامه ریزی منابع انسانی (ERP) استفاده کنند تا اطلاعات تمام بخش‌های سازمان‌ در یک پایگاه داده ذخیره شود. در واقع این دو نرم افزار مکمل هم عمل می‌کنند و در نتیجه باعث بهبود روند کسب و کار می‌گردند. نرم افزار حسابداری مورد نیاز سازمان‌های بزرگ، معمولا قیمت بالایی دارد و نصب آن کاری سخت و زمان‌بر است.

 

– معیار های انتخاب نرم افزارهای حسابداری مناسب کسب‌و کارهای متفاوت و پیچیده

برخی از کسب و کارها بسیار متفاوت و پیچیده هستند. طبیعتا یک شرکت متفاوت، به نرم افزار متفاوتی هم نیاز دارد! برخی از شرکت‌ها به نرم افزاری اختصاصی به عنوان نرم افزار حسابداری نیازمند هستند. در این مواقع امکانات مورد نیاز خود را به برنامه نویسان تحویل داده و برنامه نویس طبق نیاز شرکت، به صورت اختصاصی نرم افزار حسابداری مربوط به آن را طراحی می­کند. طبیعی است که طراحی این نرم افزار بسیار گران‌تر از نرم افزارهای عمومی می‌باشد. معمولا شرکت‌ها این روش را به دلیل هزینه زیاد، ترجیح نمی‌دهند. ولی برخی از سازمان‌ها به علت متفاوت بودن نیازهایشان، مجبور هستند انتخاب نرم افزار حسابداری اختصاصی سفارش دهند.

معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری در شرکت های کوچک
برخی از کسب و کارها بسیار متفاوت و پیچیده هستند. طبیعتا یک شرکت متفاوت، به نرم افزار متفاوتی هم نیاز دارد

 

 

2-شناسایی دقیق نیازهای کسب و کار جهت انتخاب نرم افزار حسابداری

انتخابن نرم افزار حسابداری در کسب و کارهای متفاوت
نیازهای کسب و کار خود را شناسایی کرده و سپس نرم افزار مناسب را انتخاب کنند. در غیر این صورت ممکن است کسب و کار شما به امکانات مختلفی همچون مدیریت مالیاتی و … نیاز داشته باشد، اما نرم افزار انتخابی شما این ویژگی را پشتیبانی نکند!

اصل مهم برای انتخاب نرم افزار حسابداری، شناسایی دقیق نیازها و ویژگی‌های کلی کسب و کارها می‌باشد. به زبان ساده، کسب و کارها باید نیازهای خود را شناسایی کرده و سپس نرم افزار مناسب را انتخاب کنند. در غیر این صورت ممکن است کسب و کار شما به امکانات مختلفی همچون مدیریت مالیاتی و … نیاز داشته باشد، اما نرم افزار انتخابی شما این ویژگی را پشتیبانی نکند!

هنگام شناسایی نیازها، باید سخت افزار مورد نیاز برای نصب نرم افزارهای حسابداری  یکی از معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری است که بسیار مهم است را در نظر داشته باشید. زیرا احتمال دارد نرم افزار انتخابی شما مناسب با سخت افزارهای سیستم نبوده و به میزان حافظه بیشتر و یا حتی پایگاه داده قوی‌تری برای پیاده سازی آن نیاز باشد.

برای صرفه جویی در هزینه و انتخاب درست نرم افزار، بهتر است نیازهای شرکت خود را مشخص کرده و نرم افزارها را طبق این نیازها بسنجید و مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

نکته: اگر بهترین و قوی‌ترین نرم افزار حسابداری را خریداری کنید ولی با اصول اولیه حسابداری آشنا نباشید، نرم افزار انتخابی برایتان موثر نخواهد بود. پس قبل از هر اقدامی باید با اصول اولیه حسابداری آشنا شوید.

3-بررسی بودجه معیار انتخاب نرم افزار حسابداری است.

نرم افزارهای حسابداری رنج قیمت بسیار متفاوتی دارند. به طوری که قیمت آن‌ها از 50 هزار تومان شروع شده و تا چند میلیون تومانافزایش می­یابد. در انتخاب نرم افزار حسابداری باید بودجه را برای خرید آن تعیین کرده و سپس با توجه به بودجه و امکانات مورد نیاز شرکت یا سازمان، نرم افزار حسابداری را انتخاب نمایید. توصیه می­کنیم قبل از خرید نرم افزارهای حسابداری از نسخه‌های رایگان آن به عنوان تست استفاده کنید و سپس اقدام به پرداخت مبلغ نمایید. در این صورت در هزینه‌های شرکت صرفه‌جویی کرده‌اید.

از آن جایی که نرم افزارهای حسابداری تاثیر بسزایی در رشد کسب و کار شما دارند، اگر بعد از خرید نرم افزار حسابداری متوجه انتخابِ اشتباه نرم افزار شدید، سریعا اقدام به تعویض آن نمایید. زیرا در صورت عدم تعویض آن صدمات جبران ناپذیری به کسب و کارتان وارد می‌شود که قطعاً میزان این صدمات از قیمت نرم افزار بیشتر خواهد بود.

شما می توانید بهترین نرم افزار حسابداری در این مطلب ببینید.

 

انتخاب نرم افزار حسابداری با بررسی گزینه ها

شناخت گزینه ها و انتخاب نرم افزار حسابداری
در این بخش به معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری پرداخته شده .

برای انتخاب نرم افزار حسابداری پس از بررسی معیار های انتخب نرم افزار حسابداری باید با گزینه های موجود آشنایی لازم را داشته باشید پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

1-نرم افزار حسابداری هلو

در حوزه­ی کسب و کار کمتر کسی پیدا می‌شود که نرم افزار حسابداری هلو را نشناسد. در حقیقت نرم افزار هلو جزو بهترین نرم افزارهای حسابداری بوده که چندین سال است توانسته نظر کاربران را به خود جلب کند و رضایت آن‌ها را نیز کسب نماید. نرم افزار حسابداری هلو خدمات مختلفی برای کسب و کارهای گوناگون ارائه داده است که می تواند یکی از معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری باشد که توجه هر کسب و کاری را به خود جلب می کند.

این مجموعه ، نرم افزار شرکتی هلو، نرم افزار فروشگاهی هلو، نرم افزار حسابداری تولیدی هلو، نرم افزار حسابداری شخصی هلو و … را با هدف‌های متنوعی توسعه داده است. شما باید با توجه به کسب و کارتان نرم‌افزار حسابداری مرغوبی را انتخاب نمایید. دقت داشته باشید نرم افزار انتخابی توانایی برآورده نمودن نیازهای کسب و کارتان را داشته باشد.

توسعه‌دهندگان نرم‌افزار هلو سعی کرده‌اند رابط کاربری ساده‌ای را برای کاربران ارائه دهند. در کنارِ ساده بودن محیط نرم افزار، حرفه‎‌ای‌ترین امکانات حسابداری در این نرم افزارها جایگزین شده است. از دیگر امکانات نرم افزارهای حسابداری هلو می‌توان به ارائه گزارش‌های دقیق اشاره کرد. آیا شما تجربه استفاده از نرم افزار حسابداری هلو را دارید؟ لطفاً نظر خود را راجع به این نرم‌افزار بیان کنید.

2- نرم افزار حسابداری سپیدار

یکی دیگر از نرم افزارهای پرکاربرد در زمینه حسابداری، سپیدار نام دارد. حتی اگر کمی با نرم افزارهای حسابداری آشنا باشید، ممکن است نام نرم افزار حسابداری سپیدار به گوشتان خورده باشد و یا حتی از آن استفاده کرده‌ باشید. توسعه دهندگان این نرم افزار با قرار دادن ویژگی‌های مختلف سعی کرده‌اند بازار نرم‌افزاری حسابداری را از آنِ خود کنند. حال برای ما سوال پیش می‌آید که انتخاب نرم افزار حسابداری سپیدار چه مزیت هایی دارد که تا این حد توانسته نظر کاربران را به خود جلب کند؟

نرم افزار حسابداری سپیدار همکاران سیستم، در چهار حوزه مختلف خدماتی، تولیدی، بازرگانی و پیمانکاری فعالیت دارد. در واقع نرم افزار سپیدار بخش‌های عملیاتی حسابداری و مالی و همچنین تامین، خرید، فروش و مشتریان را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. توسعه دهندگان نرم افزار سپیدار همکاران سیستم، علاوه بر ارائه نرم افزاری با امکانات عالی، در زمینه آموزش نیز فعالیت‌های بسیار زیادی دارند و همواره سعی نموده­اند کاربران خود را آموزش دهند. از این رو آموزش‌های رایگانی را در اختیار آن‌ها قرار می­‌دهند.

 

3- نرم افزار حسابداری رافع

نرم افزار رافع از دیگر نرم افزارهای حسابداری پرطرفدار می‌باشد. شرکت رافع نرم افزارهای مختلفی برای کسب و کارهای متفاوت در نظر گرفته که عبارتند از:

  • نرم افزار رافع مناسب برای فروشگاه ها و اصناف
  • نرم افزار رافع مناسب برای شرکت‌ها و موسسات متوسط
  • نرم افزار رافع برای شرکت‌ها و موسسات بزرگ

شما باید با توجه به نوع کسب و کار خود تصمیم بگیرید کدام نرم افزار برایتان مناسب بوده و کاربردی‌تر می‌باشد. بعد از انتخاب نرم افزار حسابداری موظف به چک کردن ویژگی‌های نرم‌افزار هستید تا بدانید با نیازهای سازمان شما مطابقت دارد یا خیر؟!

توسعه دهندگان نرم‌افزارهای رافع همواره سعی دارند جدیدترین تکنولوژی را در نرم افزار خود استفاده کنند، که این مورد می تواند یکی از بهترین معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری است. همچنین روش‌هایی را جهت پردازش سریع اطلاعات و آنالیز و تحلیل آن در نظر داشته و همواره سعی در ارتقای نرم‌افزار خود دارند.

توسعه دهندگان نرم افزارهای حسابداری رافع، برای مشتریان خود خدمات پس از فروش نیز در نظر گرفته‌اند. این گونه که شما می‌توانید با بخش پشتیبانی این نرم افزار ارتباط برقرار کرده و تمامی سوالات و مشکلات خود را مطرح کنید و پاسخ دریافت نمایید. آیا شما تجربه استفاده از نرم افزار حسابداری رافع را دارید؟ لطفاً نظر خود را راجع به این نرم‌افزار بیان کنید.

 

4-نرم افزار حسابداری بامداد

یکی دیگر از نرم افزارهای مناسب برای حسابداری، نرم افزار بامداد می‌باشد. بامداد علاوه بر این که تمام امکانات مربوط به نرم افزارهای حسابداری را ارائه می‌دهد، تلاش می‌کند تا خدمات مربوط به امور مالیاتی کسب و کارها را نیز فراهم کند. همچنین قصد دارد در زمینه تحلیل انبار و بررسی کدینگ کالا به مشتری یاری رساند.

از دیگر خدمات نرم‌افزار بامداد، امکان سفارشی سازی آن برای سازمان شما می‌باشد. توسعه دهندگان این نرم افزار همواره سعی دارند پشتیبانی قوی را نسبت به نرم‌افزار ارائه دهند تا همه مشکلات مربوط به نرم افزار به سرعت رفع گردد. آیا شما تجربه استفاده از این نرم افزار را دارید؟

 

5-نرم افزار حسابداری پوشا

پوشا یکی دیگر از نرم افزارهای حسابداری می‌باشد که شما می‌توانید برای انجام امور مالی کسب و کارتان از آن استفاده کنید. اولین مزیت نرم افزار پوشا، تحت وب بودن آن می‌باشد. با وجودِ این مزیت، شما می‌توانید در هر لحظه به نرم افزار حسابداری خود دسترسی داشته باشید، دسترسی دائمی به نرم افزار به عنوان یک معیار مهم در انتخاب نرم افزار حسابداری است. در این نرم‌افزار امکان استفاده از تکنولوژی OSS نیز وجود دارد. شما با این ویژگی می توانید با توجه به نیازهای هر کاربر،به او اجازه فعالیت دهید.

عموما این نرم‌افزار در زمینه‌های حسابداری مالی فروشگاه‌ها و تولیدی‌های صنعت پوشاک قابل استفاده می‌باشد. با خرید نرم افزار پوشا، در واقع یک مجموعه یکپارچه مالی را برای خود فراهم می‌کنید. زیرا با کمک آن می‌توانید حقوق و دستمزدها را تعریف کرده و کنترل عملیات انبار را نیز به دست بگیرید. آیا شما تجربه استفاده از نرم افزار حسابداری پوشا را دارید؟ لطفاً نظر خود را راجع به این نرم‌افزار بیان کنید.

 

6- نرم افزار حسابداری پارمیس پرو

یکی دیگر از نرم افزارهای حسابداری معروف ایرانی در زمینه حسابداری، پارمیس پرو نام دارد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که این نرم‌افزار دقیقا برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟ در جواب این پرسش باید بگوییم این نرم افزار مناسب اصناف، فروشگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی و بازرگانی در ابعاد کوچک و متوسط می‌باشد.

با کمک نرم افزار پارمیس پرو می‌توانید کالاهای خود را به صورت دقیق و حساب ‌شده استفاده کنید، لیست تولید را مشاهده نمایید، عملیات تولید را ثبت کنید و از امکان ثبت هزینه‌ها و … بهره ببرید. همچنین می‌توانید با کمک این نرم افزار گزارشات بسیار دقیقی از مانده کالاها به دست آورید. آیا شما تجربه استفاده از نرم افزار حسابداری پارمیس پرو را دارید؟ لطفاً نظر خود را راجع به این نرم‌افزار بیان کنید.

 

نتیجه گیری:

با رعایت موارد فوق و همچنین استفاده از نسخه‌های آزمایشی رایگان هر نرم افزار، هم در وقت خود صرفه جویی خواهید کرد و هم در هزینه‌های کسب و کارتان! برای انتخاب بهترین نرم افزار قبل از خرید، دقت زیادی به خرج دهید. میزان بودجه و شناسایی نیازهای نوع کسب و کارتان از جمله مواردی است که باید به آن‌ها توجه کنید.

این مقاله به صورت اختصاصی برای شما در زینسی گردآوری شده است. ممنون که همراه ما هستید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.

امتیاز شما به این مقاله

نوشته های مشابه

‫12 دیدگاه ها

  1. واسه همه نرم افزارهای حسابداری نسخه آزمایشی رایگان وجود داره یا فقطب بعضیاشون؟ برای من خیلی مهمه این نکته

  2. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری به نظرم مهم ترینش همون قیمته. رافع خیلی خوبه

  3. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری مرتب و کاملا به جا بود منم موقع انتخاب نرم افزارم همین مراحل رو طی کرده بودم

  4. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری مسلما اولیش قیمته …. دومیش قابلیت شخصی سازی …. سومیش پشتیبانی. این سه تا باشه برای من حلله

  5. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری خیلی زیاده … قیمتش … شخصی سازی …. امکانات خاص

  6. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری هلو و بامداد خوبه فقط تو ایران یه مشکلی هست، اونم پشتیبانیه. خوب جواب نمیدن

  7. نرم افزار حسابداری رافع بهترینه ویژگی های توپی داره توصیه میکنم حتما تهیه کنید این نرم افزار رو

  8. در پاسخ به نیما سلطان خواه

    ممنون که تجربه تون رو در اختیار ما و دیگر کاربران زینسی قرار میدید

  9. معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری کمی پیچیده س و خیلی اهمیت داره. به نظرم معیارهای بامداد عالیه

  10. قیمت هم جزو معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری هست چون کسب‌و‌کارهای نوپا واقعا نمیتونن هزینه زیادی رو برای نرم افزاراشون بذارن

  11. جزو معیار های انتخاب نرم افزار حسابداری شناسایی نیازهای دقیق کسب ‌‌و کاره … بعضی مواقع نمیشناسیم که باید از مشاور ها کمک بگیریم

  12. در پاسخ به حسین
    حسین عزیز با نظرتون موافقم. حتما موقع انتخاب نرم افزار حسابداری مشاوره دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا